Rutina za mirno spanje in sladke sanje.

Prva stvar, ki jo lahko uredimo je, da pri otroku sploh vzpostavimo rutino za spanje. Če pričakujemo, da se bo rutine držal otrok, se jo moramo držati tudi starši – vsaj v večini. Rutina mora biti sproščena in pomirjajoča. Čeprav smo starši v pomanjkanju časa je telo pomembno, da si za otroka pred spanjem vzamemo čas. V nadaljevanju so dve dejavnosti, ki bodo vaši večerni rutini dodale nekaj ustvarjalnosti in kakovostnega časa preživetega z otroci.

1. Sproščujoče in ustvarjalne dejavnosti

Med tem, ko so nekateri malčki bolj živahni kot drugi jim lahko osredotočenost na določeno dejavnost umiri. Za sproščujoče dejavnosti lahko izberete branje knjig. V kolikor gre za personalizirane knjige se bo malček z lahkoto vživel v glavni lik zgodbe in tako mirno in sproščujoče ob branju ali poslušanju doživljal dogodivščine iz zgodbe. Zgodbice napisane v rimah bodo malčku vzbudile zanimanje ter vzpodbudile razmišljanje, saj si jih bo želel zapomniti. kasneje, ko bo morda že poznal nekaj besed ali stavkov pa lahko pri branju sodeluje in dopolni vsako drugo besedo/stavek.

2. Pogovor o njegovem dnevu

Ko se z malčkom odpravite v posteljo se uležite ali usedite k njemu ter ga povprašajte o njegovem dnevu. Tako bo vzdušje postalo sproščeno in mirno. Povprašajte jih o njegovem najljubšem delu dneva. Morda vam bo pri spodbuditvi pogovora pomagala tudi katera izmed personaliziranih knjig, saj so vse napisane tako, da otrok kot glavni lik na koncu vedno pride do pomembnih življenjskih ugotovitev.
Naj bodo večeri umirjeni,naj se nam ne mudi in tako bodo tudi otroci pomirjeni in bolj pripravljeni na spanje. Hkrati pa bomo s preživetim časom pred spanjem še poglobili našo vezi in ustvarili zaupanje.

Ostali prispevki

Rutina za mirno spanje in sladke sanje

By |26.11.2020|Categories: Beebook članki|

Rutina za mirno spanje in sladke sanje. Prva ...

Oglejte si še naše ostale knjige

Title

Go to Top