Si tudi ti mamica, ki želi svojemu malčku za rojstni dan speči tortico, pa ne veš kako se tega lotiti?

V nadaljevanju ti predstavljam dva izjemno enostavna in preverjena recepta za torto, ki se ju jaz poslužujem že nekaj časa. Priprava je zelo enostavna, tortice pa so okusne in se odlično ujemajo z najboljšim rojstnodnevnim darilom – Personalizirano knjigo “Vse najboljše!”. :)

Za obe tortici uporabim enak recept za biskvit, če želim čokoladen biskvit kakšno žlico moke nadomestim s kakavom:

BISKVIT:
10 žlic olja
10 žlic sladkorja
12 žlic moke
5 jajc
pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
Jajce ločimo (rumenjak od beljaka). Naredimo sneg. Najprej zmešamo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor, potem dodamo še olje in moko s pecilnim praškom. Nazadnje narahlo primešamo sneg. Pečemo cca 30 minut pri temperaturi 200 stopinj (preverimo z zobotrebcem).
Počakamo da se biskvit ohladi in ga prerežemo na pol. Če ste spretni ga lahko prerežete tudi dvakrat,

SADNA TORTA

Za kremo potrebujete:
1x višnjev kompot
250 ml sladke smetane za stepanje
3 žlice sladkorja
1 vrečka želatine FIX
1 vanilijev puding
Priprava:
Iz višnjevega kompota precedite 0,5l soka iz kompota, stran vzamete 3-4 žlice, ostalo prelijete v posodo in zavrete. V umaknjen sok vmešate vanilijev puding, da nastane gladka zmes in ga vlijete v preostanek soka, ko le ta zavre. Zmanjšate temparaturo na minimalno ter kuhajte z občasnim mešanjem še približno 2 minuti. Nastane gosta zmes – kot žele. Pustite, da se ohladi.
V posodi stepete sladko smetano skupaj z želatino FIX. Ko se smetana strdi vmešate še hladno zmes iz pudinga in kompota, ki ste jo prej pripravili. Dobro premešate, da krema postane enotna. Na koncu dodate še precejene višnje iz kompota.
Spodnjo plast biskvita postavite v obod od torte in nanj nanesete kremo. Z lopatico jo čim bolj poravnate in na vrh postavite še drugi del biskvita. Z ostankom kompota lahko oba biskvita navlažite, da bo torta bolj sočna. Vse skupaj za nekaj ur (najboljše čez noč) postavite v hladilnik in torta je končana. Jaz jo na koncu po navadi obmažem z obarvano sladko smetano ter nanjo postavim okraske.
Uporabite lahko tudi kakšen drug kompot in sadje: odlična je tudi z ananasovim ali breskovim kompotom.

NUTELLA TORTA

Za kremo potrebujete:
Kozarček Nutelle
250 ml sladke smetane za stepanje
1 vrečka želatine FIX
1-2 banani
Priprava:
V posodi stepete sladko smetano skupaj z želatino FIX. Ko se smetana strdi ji dodajte še 10 žlic Nutelle Dobro premešate, da krema postane enotna. Banane narežite na kolobarje.
Spodnjo plast biskvita postavite v obod in nanj položite kolobarje banane, čez nanesete kremo. Z lopatico jo čim bolj poravnate in na vrh postavite še drugi del biskvita. S kakavom (mleko+kakav) lahko oba biskvita navlažite, da bo torta bolj sočna. Vse skupaj za nekaj ur (najboljše čez noč) postavite v hladilnik in torta je končana. Jaz jo na koncu po navadi obmažem z obarvano sladko smetano ter nanjo postavim okraske.
Uporabite lahko tudi kakšno drugo sadje: h kremi se odlično podajo tudi jagode in ananas.
Upam, da ti bo kateri izmed receptov prišel prav. Če želiš malčku še dodatno narisati nasmeh na obraz pa (v kolikor še ne poznaš) nujno preveri našo personalizirano knjigo ustvarjeno posebej za rojstni dan in njegov poseben dan! Najdeš jo TUKAJ!