Čudovite personalizirane zgodbe in njihove prednosti!

Ob pričetku ustvarjanja personaliziranih knjig me je vodila le ena misel: Ustvariti najbolj čudovite in prisrčne personalizirane zgodbe za otroke. Besedilo, ki je napisano v rimah in otrokom razumljivo združiti s pisanimi ilustracijami. Takrat se še nisem zavedala kako otroci personalizirane knjige obožujejo in kako so za njih koristne. Knjige že na splošno krepijo govorne pri manjših in bralne veščine pri večjih otrocih. Personalizirane knjige pa prinašajo še toliko več.

1. Povečanje samozavesti pri branju in govoru

Vsak otrok lahko postane glavni lik v svoji knjigi. Študije so pokazale, da s tem, ko otrok prepozna sebe v zgodbi vodi do izjemne samozavesti in navdušenja do branja. Od staršev prejemam ogromno zgodbic pa tudi fotografij kakšno navdušenje in veselje nastane, ko malček v knjigi prepozna sebe. navdušenje vodi do veselja do branja, več branja pa pomeni več samozavesti tudi pri govoru in nastopanju. Personalizirane knjige z branjem seznanijo že dojenčke in tako se otroci že kot majhni vidijo kot bralci knjig.

2. Pozitivna samopodoba in nauk zgodbe

Vse naše personalizirane knjige so napisane tako, da glavnemu liku pomagajo razviti občutek pozitivne samoidentitete ter samozavesti. V vsaki zgodbi se skriva tudi življenjski nauk, ki ga otroci spoznajo skozi rime in pisane ilustracije. Na zelo zabaven, a hkrati konkreten način jih uči o pomembnih življenjskih lekcijah.

3. Pospešujejo zgodnje učenje in pismenost

Moč personalizacije je odlično motivacijsko orodje za razvijanje sposobnosti in zgodnje učenje. Ko otroci berejo ali poslušajo zgodbo v kateri nastopajo sami, lažje preberejo in si zapomnijo nove besede. Poveča se tudi sama motivacija do poslušanja in branja ter kasneje pripovedovanja zgodbe.

4. Razvijanje empatije

Vse naše personalizirane zgodbe so zapisane tako, da pri otrocih igrajo veliko vlogo pri razumevanju, mislih in motivaciji drugih. Knjiga jih zaradi personalizacije bolj pritegne, zato se pri branju lažje vživijo v lik zgodbe ter doživljajo njegove dogodivščine. tako skupaj z glavnim junakom knjige rešujejo težave, si dovolijo biti radovedni in brezskrbni ter razumejo čustva drugih.

Si je tvoj malček že izbral najljubšo knjigo, v kateri bi želel postati glavni junak? :)

Ostali prispevki

Rutina za mirno spanje in sladke sanje

By |26.11.2020|Categories: Beebook članki|

Rutina za mirno spanje in sladke sanje. Prva ...

Čudovite personalizirane zgodbe in njihove prednosti!

By |26.11.2020|Categories: Beebook članki|

Čudovite personalizirane zgodbe in njihove prednosti! Ob pričetku ...

Oglejte si še naše ostale knjige

Title

Go to Top