Ali ste vedeli, da branje spodbuja otrokov vsestranski razvoj in krepi njegovo znanje, zato je pomembno da jim beremo že kot novorojenčkom. 

Če želite, da vaš malček vzljubi knjige mu berite. prej boste začeli bolj se bo to poznalo pri razvoju jezika, govora in njegovi ljubezni do branja v kasnejšem obdobju . Dojenčki bodo vaše branje razumeli prej kot si mislite, če boste med branjem uživali pa bo to za njih pomirjujoča in prijetna izkušnja. 

Najlažje branje od novorojenčka je tako, da ga vzamete v naročje ter med prebiranjem skupaj pregledujeta še slikanice. S pomirjujočim in nežnim tonom se med branjem knjigice “KUKU, sem že tu”  poigravamo z rimami in besedami, ki vplivajo tudi na pomiritev dojenčka. Velika možnost je, da bo kombinacija vašega pomirjajočega glasu ter zabavnih rim v knjigici dojenčka uspavala. 

Če boste dojenčku brali vsak dan, bo to postala vajina rutina, čas, ki ga bosta preživela skupaj in se še bolj povezala. Knjigico lahko berete tudi pred spanjem in tako ustvarjate rutinsko navado pred spanjem. 

Knjigico “KUKU, sem že tu” zaradi zabavne in prijetne vsebine izjemno radi poslušajo tudi starejši malčki.